[ROOT] GM5 Plus kamera sesi kapatma ve HAL3 aktive etmek

Tüm Google telefonlarında olduğu gibi GM5 plusta da kamera sesi kendinden açık geliyor ve sessize almak veya rahatsız etmeyin modu bunu kapatmak için bir çözüm değil çünkü Avrupanın genelinde sessiz bir şekilde fotoğraf çekmek yasal suç. İşin özü Google hapse girmenizi veya para cezası almanızı istemiyor.

HAL3 olayı ise kameranın kontrollerini tamamen ele almak oluyor. Exposure, shutter speed, lens kontrolleri ve daha pek çoğu elinizde oluyor. Tabi çok gerekmedikçe ISO'yu fazlaca arttırmak veya shutter speed çokça azaltmak yanlış ama hayat kurtardığı zamanlar da oluyor. Özellikle düşük bütçeli bir fotoğrafçıysanız. Bunların hepsinin yanısıra aynı zamanda Google Camera 4.2 kullanabiliyorsunuz.

Şimdi nasıl yapılacağına geçelim. Öncelikle bu işlemler için telefonunuzun root izinleri olması gereklidir. "/system/build.prop" dizinindeki dosyada 291. satırdaki (rom versiyonuna göre satır değişebilir) persist.camera.HAL3.enabled=0 sıfır değerini bir olarak değiştiriyoruz. İşlem sonunda görünen değer persist.camera.HAL3.enabled=1 şeklinde olmalı. Kaydettikten sonra telefonu yeniden başlatmanız yeterli.

Google Camera 4.2'yi artık kullanabilirsiniz. APK mirror üzerinden Google Camera'yı indirirken mimarinin arm olmasına dikkat edin.

Manual Camera uygulamasını Google Play üzerinden satın alıp daha profesyonel fotoğraflar da çekebilirsiniz.

Yorumlar